De Wakkere Winkel

De Wakkere Winkel is de webwinkel van de boeken van Thea en Geronimo Stilton, onderdeel van Pelckmans Uitgevers.

Uitgeverij De Wakkere Muis begon is medio 2005 begonnen en heeft vanaf die tijd hard gewerkt om de boeken van Geronimo Stilton (en familie) een plekje op de kinderboekenplank te geven. De boeken van Thea en Geronimo worden sinds december 2021 in Nederland en België uitgegeven door Pelckmans Uitgevers.
De boeken beogen een brug te slaan tussen het AVI-niveau M3 en de kinderjeugdroman, en vooral het plezier in lezen te bevorderen.
Daarbij wordt gebruik gemaakt van tekstuele, visuele en andere zintuigelijke middelen, zoals het toevoegen van geurpagina’s.

 

De boeken gaan over de avonturen van Geronimo en zijn vrienden en familie, maar bevatten daarnaast vaak ook allerlei feitelijke informatie over het onderwerp dat in het betreffende boek ter sprake komt. De uitgeverij hecht eraan dat deze feiten goed zijn gecontroleerd.

 

Over de jaren is gebleken dat de boeken inderdaad voorzien in een behoefte, namelijk de opstap naar het serieuze leeswerk. Ook werd gaandeweg duidelijk dat kinderen, die met “lezen” niet zoveel hebben, wel voor boeken van Geronimo te porren waren.
Inmiddels weten we dat zelfs kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie, de boeken met plezier kunnen lezen. Het exacte waarom is echter nog onbekend. Komt het door de visuele grapjes in de tekst, de grootte van het lettertype of door iets heel anders? Daar wordt momenteel op verschillende niveaus onderzoek naar gedaan.

 

Het fonds van Pelckmans Uitgevers omvat een aantal series, waar kinderen alle kanten mee op kunnen. Naast de basisserie en de Fantasia-reeks, komt geschiedenis speels aan bod in de Reis door de tijd-boeken. Klassiekers van vroeger, bijvoorbeeld de boeken van Jules Verne, kregen ook hun eigen serie.
Naast Geronimo heeft Thea Stilton eigen reeksen, die vanzelfsprekend meer gericht zijn op “meiden”.


Wilt u meer weten over de uitgeverij, kijk op onze website.

 

Voor andere boeken van Pelckmans Uitgevers kijk je op Pelckmans.be.

Verberg deze melding
Om je beter van dienst te zijn maakt De Wakkere Winkel gebruik van cookies.